De jeugdharmonie is, logischerwijs, de jongerenafdeling van Harmonie De Vriendenkring. Ook zij repeteren elke week een uurtje, om de muziek onder de knie te krijgen.

Om de jeugd te laten zien hoe leuk het is om in een harmonie te spelen, werken we samen aan een tof, bekend repertoire, waarin iedereen zich wel kan vinden. Bovendien hebben we de ook iets oudere jeugd gevraagd om de jeugd te komen versterken, zodat zij zich kunnen nestelen in een comfortable zetel aan ondersteuning. Zo groeit hun zelfvertrouwen en kunnen ze zich muzikaal ook verder ontplooien.

Sinds december 2013 staat de jeugdharmonie onder de leiding van Stef Eykens. Hij heeft de moedige taak op zich genomen om Ingrid Goris op te volgen na haar laatste concert van 2013. Stef laat een frisse, nieuwe wind door de jeugd waaien, met uitdagende, nieuwe stukken. Zowel voor Stef als voor de jeugdharmonie was dit een nieuwe uitdaging, aangezien het Stef's eerste keer als dirigent voor een orkest was, en voor de jeugdharmonie zélf omdat zij nu ineens onder leiding stonden van iemand waar ze altijd mee hebben samengespeeld.

Ondertussen hebben we al een mooie nieuwe instroom aan jeugdige muzikantjes mogen verwelkomen en zijn een enkele ondersteunde jeugd-leden op "pensioen" mogen gaan.

De jeugd heeft dit 49e concert onder leiding van Barthel hun concert mogen spelen, omdat Stef op vakantie was. Stef bleek zijn pupillen prima te hebben klaargestoomd en Barthel heeft de leiding van het concert feilloos overgenomen. Wat een mooie samenwerking op het podium als resultaat gaf.

Wie graag komt meespelen, is natuurlijk altijd welkom!

Je kan gerust een kijkje komen nemen op vrijdagavond tussen 19u15 en 20u15.