Barthel Hendrickx

 

Barthel begon zijn muzikale leven aan de muziekacademie van Geel en kreeg hier tromboneles van Vic Vos. Voor Barthel was het al vrij snel duidelijk dat hij van zijn hobby zijn beroep wilde maken. Daarom besloot hij om na zijn middelbare studies naar het conservatorium te gaan. Zo begon hij met zijn studie trombone aan het “Conservatorium van Amsterdam” in 2008. Hier behaalde hij zijn Bachelordiploma bij Ivan Meylemans.

Na zijn studie in Amsterdam vervolmaakte hij zich als trombonist in het conservatorium van Maastricht bij Bart Claessens, solotrombonist van het “Koninklijk Concertgebouworkest”. In Maastricht behaalde hij zijn Masterdiploma. Naast zijn studie had Barthel ook de kans om diverse masterclasses en lessen te volgen bij onder andere Ian Bousfield, Joseph Alessi, Jörgen van Rijen, Pierre Volders, Charlie Vernon, Roger Bobo, Michel Becquet, Franz Masson, etc. Als freelance trombonist speelt Barthel mee met diverse orkesten. Hiernaast is hij ook vast lid van drievoudig WMC-winnaar, “Koninklijke Fanfare Kempenbloei” uit Hamont-Achel.

Naast het zelf spelen geeft Barthel les aan de muziekacademie van Mol en aan de muziekacademie van Baarle-Hertog. Samen met lesgeven is ook dirigeren één van Barthel’s grote muzikale passies. Zo was hij een hele tijd dirigent van “Brassband Retie” en “Brassband de Kempengalm” uit Vlimmeren en heeft hij dus sinds januari 2017 onze rangen in Gierle vervoegd.