De jeugdharmonie

Over

Onze jeugdharmonie bestaat uit een 20-tal jeugdige muzikanten, geleid door onze dirigent Stef Eykens. Elke vrijdagavond komen zij een uur samen om hun muzikale vaardigheden te perfectioneren. Ook zij zijn ondertussen een heuse vriendenkring geworden, en nieuwe leden zullen ook met open armen verwelkomd worden! Een kijkje komen nemen mag altijd tussen 19.15 en 20.15.

Dirigent

Stef Eykens

Jong maar gedreven. Vriendelijk.
Altijd in voor een mopje. Speelt Alto in de “grote” harmonie.
Er zijn genoeg manieren om Stef te omschrijven. 

Maar hoe wij hem nu vooral kennen is als Stef, de dirigent.
Sinds december 2013 heeft hij de leiding
van de jeugdharmonie op zich genomen.
En dat doet hij goed. Heel goed zelfs. Hoewel het in het begin
misschien een beetje raar was om een
mede-muzikant voor zich te hebben, paste de jeugd zich vlot aan en
werkten ze samen met Stef als dirigent alsof ze nooit anders gewoon waren.

Stef heeft zoals (bijna) elke muzikant alle mogelijke stadia doorlopen van notenleer, instrument, de jeugdbrassband van Tielen om dan in de Koninklijke Fanfare De Kempenzonen in Tielen aan de slag te gaan. Toen hij nog notenleer studeerde, was hij eerst op cornet gestart, maar die ruilde hij uiteindelijk in voor een althoorn, het instrument dat hij nog steeds speelt. Stef volgt nog steeds les in de muziekacademie van Herentals. Hij volgde 9 jaar lang een klassieke opleiding, maar is nu overgeschakeld op jazz en lichte muziek. Daardoor kan hij nog 6 jaar langer les volgen. Hier leert hij technieken voor improvisatie, akkoorden en muziekstructuren uit te zoeken.

Zijn carrière in Gierle begon toen dirigent Luc Stef vroeg om de harmonie te komen versterken tijdens hun jaarlijkse concert. Stef kon wel aarden in de groep en aangezien hij niets beter te doen had op vrijdagavond, bleef hij vaste klant in het lokaal van Gierle. Ondanks de stunten die hij nog al eens durft uithalen, werd hem dan in 2013 gevraagd om de leiding van de jeugd over te nemen en een uitdaging zoals deze kon hij dan ook niet zomaar laten passeren

%d bloggers liken dit: